Chicken Lambabdar Recipe

Share:
Chicken Lambabdar Recipe




How to make Chicken Lambabdar Recipe

Ingredients:


chicken breast 1 1/2 kg  (cut in 2 inch cubes)tomatoes 3 medium (chopped)onions 1 large (finely chopped)bellpeppers 2 medium size (any color julienne cut)butter 1 cupgreen chillies 8 pieces (make paste with 3tbs of water)oil 1/4 cupegg 1bullet green chillie 3 ( sliced for garnishing)ketchup 1 cuptomatoe paste 1/2 cupcorn flour 3tbssugar 1tbshoney 1 tbsred chillie powder 1 ts (heeped)turmeric powder 1/2 tssalt 1 ts ( heeped)crushed black pepper 1ts (heeped)dried fenugreek leaves 2 tbsgreen cardamom powder 1 tscoriander powder 1 ts (heeped)salt 1 tsblack pepper crushed 1 tsfresh cream 1 cupcheddar cheese 1 cup ( grated)

 Recipe:
1:  marinate chicken with 1 ts salt, 1 ts black pepper, corn flour, egg mix it well cover & keep aside for 20 minutes.
2:  after 20 minutes shallow fry the chicken pieces on low to medium flame till golden brown and keep aside.
3:  then in a pan heat the oil and butter and add the onions and cook it till the onions get golden.
4:  now add the tomatoes, green chillie paste, ketchup, tomatoe paste, turmeric powder, coriander powder, red chillie  powder mix well cook on low to medium flame till the oil comes on the surface.
5:  then add honey, sugar and 1/2 cup of water and wait for a boil, now add the bell peppers, fried chicken pieces, cream, crushed black pepper, salt, green cardamom powder, dried fenugreek leaves, cheddar cheese mix well cover and simmer on low to medium for 2 minutes.

6:  garnish it with green chillies and serve hot with naan.

How to make Chicken Lambabdar Recipe in Urdu

چکن لیمبادر کی ترکیب بنانے کا طریقہ

اجزاء:


مرغی کی چھاتی 1 1/2 کلو (2 انچ کیوب میں کاٹ کر) ٹماٹر 3 میڈیم (کٹی ہوئی) پیاز 1 بڑی (باریک کٹی ہوئی) بیلپیر 2 درمیانے سائز (کسی بھی رنگ جولین کٹ) مکھن 1 کپ گرین مرچ 8 ٹکڑے (3tbs پانی کے ساتھ پیسٹ بنائیں) ) تیل 1/4 کیپیگ 1 بللیٹ ہری مرچ 3 (گارنش کرنے کے لئے کٹی ہوئی) کیچپ 1 کپٹومیٹ پیسٹ 1/2 کپکورون آٹا 3tbssugar 1tbshoney 1 tbred مرچ پاؤڈر 1 ts (heeded) ہلدی پاؤڈر 1/2 tssalt 1 ts (heeded) پسے ہوئے کالی مرچ 1ts (heeded) میتھی 2 tbsgreen الائچی پاؤڈر 1 tscoriander پاؤڈر 1 TS (heeded) نمک 1 tsblack کالی مرچ کچل 1 tsfresh کریم 1 کپچدار پنیر 1 کپ (grated)

 نسخہ:
1: میرینیٹ چکن میں 1 ts نمک ، 1 ts کالی مرچ ، مکئی کا آٹا ، انڈا اچھی طرح مکس کرلیں اور 20 منٹ تک ایک طرف رکھیں۔
2: اتنے منٹ کے بعد چکن کے ٹکڑوں کو سنہری بھوری ہونے تک ہلکی سے درمیانی آگ میں بھونیں اور ایک طرف رکھیں۔
:: پھر ایک پین میں تیل اور مکھن کو گرم کریں اور اس میں پیاز ڈالیں اور پیاز سنہری ہونے تک پکائیں۔
:: اب ٹماٹر ، ہری مرچ کا پیسٹ ، کیچپ ، ٹماٹر کا پیسٹ ، ہلدی پاؤڈر ، دھنیا پاؤڈر ، سرخ مرچ پاؤڈر مکس کریں جب تک کہ تیل کی سطح پر آنے تک کم سے درمیانی آنچ پر پکائیں۔
5: پھر شہد ، چینی اور 1/2 کپ پانی شامل کریں اور ابالنے کا انتظار کریں ، اب اس میں گھنٹی مرچ ، تلی ہوئی مرغی کے ٹکڑے ، کریم ، پسے ہوئے کالی مرچ ، نمک ، ہری الائچی پاؤڈر ، میتھی کے پتے ، چادر کے پنیر ملا دیں۔ 2 منٹ کے لئے کم سے درمیانے درجے پر ڈھانپیں اور ابالیں۔
:: اس کو ہری مرچ ڈالیں اور نان کے ساتھ گرم گرم سرو کریں۔

Chicken Lambabdar Recipe video in Hindi/Urdu


No comments