How to make Chicken Dil Kaleji Recipe
Ingerdients:chicken liver 1/2 kgchicken heart 1/2 kgtomatoes 2 large (grind to paste)onions 2 large (grind to paste)green chillies 5 (slice from the middle)butter 200 goil 1/2 cupginger & garlic paste 2 tbswhite vinegar 4 tbslemon juice 3 tbsfenugreek leaves 4 tbs (methi)crushed red chillies 1 1/2 tbscumin powder 1tbs heepedcrushed black pepper 1 tbsturmeric powder 1/2 tscoriander powder 1 tbs heepedsalt 1 tsmix spices powder 1 ts (garam masala)Recipe: in a bowl add the liver, heart, ginger & garlic paste, white vinegar, 3 tbs oil, cumin powder, coriander powder, crushed black pepper, crushed red chillies, salt, turmeric powder and mix it well and cover and keep it 1/2 hour aside.after 1/2 hour heat oil and butter in a pan, add the onion paste in it and cook on high flame for 4 to 5 min.then add the marinated liver and heart in the pan and cook on high flame till all the liquid drys and the oil comes on the surface.then add the tomato paste, lemon juice wait for a boil and cook it on medium flame till the oil comes on the surface and no liquid is remaining.then add the fenugreek leaves, green chillies and mix spices, mix it well and cook on high flame for 1 min keep stirring .serve hot with naan or roti.
How to make Chicken Dil Kaleji Recipe in Urdu
چکن دل کالیجی کی ترکیب بنانے کا طریقہ
انجیرجنڈز: مرغی کا جگر 1/2 کلوگرام چکن دل 1/2 کلو ٹماٹر 2 بڑے (پیسنے کے لئے پیسنا) پیاز 2 بڑے (پیسنے کے لئے پیسنا) ہری مرچ 5 (درمیان سے ٹکڑا) مکھن 200 چوبی 1/2 کپیجر & عملہ؛ لہسن کا پیسٹ 2 tbs سفید سرکہ 4 tslemon رس 3 tbsfenugreek پتے 4 tbs (میتھی) پسے ہوئے کالی مرچ 1 1/2 tbscumin پاؤڈر 1tbs heededcrused کالی مرچ 1 tbsturmeric پاؤڈر 1/2 tscoriander پاؤڈر 1 tbs heepedsalt 1 tsmix مصالحے پاؤڈر 1 ts (گرم مسالہ) ترکیب: ایک پیالے میں جگر ، دل ، ادرک اور عملہ شامل کریں۔ لہسن کا پیسٹ ، سفید سرکہ ، 3 ٹبس آئل ، زیرہ پاؤڈر ، دھنیا پاؤڈر ، کالی مرچ پسا ہوا ، کالی مرچ ، پسا ہوا مرچ ، نمک ، ہلدی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں اور اسے ڈھک لیں اور اسے 1/2 گھنٹے ایک طرف رکھیں۔ اس کے بعد 1/2 گھنٹے گرمی کا تیل اور کڑاہی میں مکھن ڈال کر اس میں پیاز کا پیسٹ ڈالیں اور to سے high منٹ تک تیز آنچ پر پکائیں ۔پانچ میں ملا ہوا جگر اور دل ڈالیں اور تیز آنچ پر پکا دیں جب تک کہ تمام مائع خشک ہوجائے اور تیل کی سطح پر آجائے۔ .اس کے بعد ٹماٹر کا پیسٹ ، لیموں کا عرق ابالنے کا انتظار کریں اور اس وقت تک درمیانی آگ پر پکائیں جب تک کہ تیل کی سطح پر آ جا and اور کوئی مائع باقی نہ رہ جائے۔ اس کے بعد میتھی کے پتے ، ہری مرچ اور مصالحہ ملا دیں ، اسے اچھی طرح مکس کریں اور پکائیں۔ 1 منٹ کے لئے تیز شعلہ ہلاتے رہیں۔ نان یا روٹی کے ساتھ گرم رکھیں۔
Chicken Dil Kaleji Recipe video in Hindi/Urdu
No comments